Onderhoud EV & hybride

Elektrische auto’s en hybride voertuigen hebben een andere vorm van onderhoud nodig dan benzine- of dieselmotorauto’s. Is de auto hybride, dan is deze nog wel van een (kleine) verbrandingsmotor voorzien. In een elektrisch voertuig zitten enkel elektronische onderdelen en componenten. Zoals accu’s, oplaadsystemen of bijvoorbeeld elektromotoren. Bij Garage Bennekom kunt u gewoon terecht voor onderhoud aan uw hybride of elektrische auto.

Onderhoud aan een auto met brandstofmotor houdt in dat er olie en filters worden vervangen. Daarnaast zijn er allerlei mechanische onderdelen die misschien gerepareerd moeten worden. Een elektrische auto heeft deze onderdelen niet, waardoor er minder bewegende (en dus slijtbare) onderdelen zijn. Dit scheelt een hoop in onderhoud en kosten.

Toch zijn er evengoed zaken die periodiek gecontroleerd moeten worden. Het onderhoud van een elektrische auto bestaat bijvoorbeeld uit het vervangen van de interieurfilter en remvloeistof. Bovendien moeten slijtagedelen, zoals remmen, banden en ruitenwissers, regelmatig gecontroleerd worden. 

Onze monteurs zijn getraind en opgeleid in het onderhoud van elektrisch en hybride auto's en weten hierdoor precies hoe ze het onderhoud moeten uitvoeren. Zo bent u ervan verzekerd dat uw auto in goede handen is. 

Meer weten of een afspraak inplannen voor onderhoud van uw elektrisch of hybride auto?

 

Onderhoud elektrische auto