Storing / diagnose

Ook voor een brandend storingslampje kunt u terecht bij Garage Bennekom. Wij beschikken over apparatuur om de storing aan uw auto uit te lezen en te verhelpen.

Om de juiste diagnose te stellen sluit de monteur de diagnoseapparatuur aan en dankzij de software die wij voor alle merken en modellen hebben, kunnen wij elke storing uitlezen. Maar daarmee bent u er nog niet. Het gaat om de juiste interpretatie van de foutcodes die worden gevonden, want de ene storing kan weer een volgende veroorzaken. Of het kan slechts een kleinigheid zijn waardoor uw auto plotseling niet meer ‘lekker’ loopt. 

Er brandt een lampje, wat nu?

Een brandend storingslampje is geen reden tot paniek. Over het algemeen geldt de regel: rood is stoppen, oranje is (voorzichtig) doorrijden. Wel is het belangrijk om te weten waarvoor welk lampje dient. U kunt dit terugvinden in de documentatie van uw auto. U kunt ook onze eigen Garage Bennekom app downloaden waarin o.a. alle storingslampjes van uw auto terug zijn te vinden.

Download hier onze app voor Android of IOS

Pass thru

Voertuigen zijn voorzien van diverse computers. Deze computers managen het complete voertuig en gebruiken daarvoor software. In deze software kunnen afwijkingen voorkomen die soms op een later tijdstip naar voren komen. Het probleem is herkend, een component vervangen en het probleem is niet volledig verholpen, of het probleem komt terug, het is dan goed mogelijk dat er een software update nodig is.

Auto’s met complexe storingen/problemen worden vaak doorgestuurd naar een merkdealer omdat zij toegang hebben tot fabrikantendata. Sinds september 2009 is de Euro 5-wetgeving van toepassing. Deze wet schrijft voor dat alle autofabrikanten fabrieksinformatie, documentatie en software verplicht buiten de eigen merkorganisatie beschikbaar moeten stellen voor de aftermarket. Hieronder valt ook het kunnen (her)programmeren van regelapparaten. Dit wordt Pass-Thru genoemd.

De mogelijkheden van Pass-Thru zijn heel uitgebreid en gaan verder dan alleen het programmeren van nieuwe software. Pass-Thru kan namelijk ook gebruikt worden als er net een nieuwe trekhaak is gemonteerd of voor het inleren van nieuwe sleutels. Wij hebben alle kennis en benodigde apparatuur in huis om Pass-Thru te kunnen toepassen op alle auto’s van de grote merken.

Diagnose